Rakan Seperjuangan

Saturday, December 18, 2010

Perang Komen

 Entri 281: Bila aku kembali gian nak perang2 komen...inilah hasilnya..KLIK KAT SINI!!!


Ini adalah kali pertama aku komen kat blog tu memandangkan aku dah lama xperang2 komen...keyboard warriors is it?

Hady83 said...
Beastiality lagi ok kot, gay ni kaco orang, beastiality kaco hewan je, hewan tu siap buleh sembelih lagi dan hewan tak mendakwa orang.
December 17, 2010 8:02 PM

Hady83 said...
igt ni blog alumni budak2 agama ke nak bagi komen2 pasal agama. Adil la sket..org pakai hujah akal, dia kasi hujah agama...kalau terer..kasi lah hujah akal balik..mcm kalau gay ni diterima, lesbo diterima, makin pupuslah manusia, tapi lagi teruk orang yang buang bayi dalam jamban dan tong sampah...
December 17, 2010 8:58 PM

Hady83 said...
kat arab ada budak mati lepas pendarahan teruk, you know lah arab kan...budak pempuan baru akil baligh kawin lelaki dewasa...ibarat unta masuk lubang jarum...err..itu contoh ape ye..
December 17, 2010 9:17 PM

Hady83 said...
orang gay ni sure xde masalah buasir kan?
December 17, 2010 9:46 PM

Hady83 said...
koran says its is ok to BEAT UR your wife= pernah nabi tampar isteri?

its is ok to OWN SLAVES= pernah dengar kafarah memerdekakan hamba?

its ok to fuck that slave= anak yang terhasil adalah merdeka.

Female cannot go out WITHOUT mahram= memang bahaya pun kalau sorang2.

when with kafir women, you as a muslim woman must cover your aurat like infront of a muslim men. Meaing u must cover= cukup lah cover pusat dan lutut bila sama2 kat tempat tertutup.

it is ok to marry a 15 year old because the prophet did the same= nenek moyang kita dulu belum 15 dah kawin.

Ini jawapan skema SPM KBSM.
December 17, 2010 10:30 PM

Hady83 said...
so then, animals that commit homosexual activities will be condemn to hell or not?= unlike humans, all animal will be resurrected to received their misconduct towards other animals and also to pay back what have men did to them. If we kick them, they will kick us, and their size is definitely bigger, as during their life, they bullied their own kind or other animals, the bullied will have the chance to have pay back time. After all that have been equally judged. All of them shall be perished. Except for certain animals. U cant get info in SPM syllabus I guess.
December 17, 2010 10:53 PM

Hady83 said...
the aurat that you were mentioned are when muslim woman with muslim woman. but in this case, obe said, muslim woman with KAFIR woman. so, it is a MUST to cover like infront of a muslim men= WRONG AGAIN

non muslim women can see muslim woman hair provided that no man around...its good if they can cover all, but it is allowed to show hair, hands, legs and all that...Its a khilaf thing, when its khilaf, its up to the muslim woman to choose..but to say that MUST cover all body...it clearly shows that many of us still lack of adequate knowledges...like i said..SPM level..
December 18, 2010 12:03 AM

Hady83 said...
But the problem we face now is, we can't own the slaves in the first place. What happened to God's law!!!! Why have you people corrupted it!!!!! = daripada perhambaan sesama manusia kepada perhambaan hanya pada tuhan. ramai hamba yg dimerdekakan dan ditebus.

Islam at the very beginning= arak belum jatuh haram. so was the slavery, cannot just vanished it just like that, the system itself, if we could just really understand, it leads to reduction of slavery, kafarah memerdekakan hamba is one thing.

The problem is, we dont want to study Islam from the credible source, if one could just read book, read tafsir, and claims that they know all about Islam, then we have so many ulamak lah. Dont need to spend entire life facing the guru, just spend some time reading book and online articles, then, made 'syok sendiri' judgment...and boasting around and condemn others who are not in the same view as you and claim, this is "Islam". What is wrong with those people.
December 18, 2010 12:22 AM

Hady83 said...
Lumrah hidup, masa senang tak ada siapa nak rapat dengan agama, nak mati susah baru sibuk cari orang surau masjid bacakan baca itu ini, urus itu ini, patut time nak mati tu, pasang je lagu yg dia suke dengar masa hidup, baca buku yg dia suka baca ketika hidup, panggil idola dia masa dia hidup, klu dah mati, ambil poster pacak pun jadi...

Nak lagi senang, dah tau rasa semacam nak mati tu, gali kubur siap2, pastu duk tepi liang tu sorang2, pasal masa hidup mmg xsuke campur hal orang, dah mati jangan susahkan orang mandikan, kafankan, sembahyangkan, usung, gali kubur, tanam ape sume tu...tak perlu panggil tok2 imam atau mana ustaz2 pun...panggil je kawan2 rapat yang slalu teman lepak tu suruh uruskan...

Kalau mampu buat itu macam, memang aku tabik...masa hidup tak mahu campur agama, dah mati pun tak mahu susahkan masyarakat...ini tidak, hidup xpenah solat pun "penuh" satu rumah tolong sembahyang jenazah...orang lain sibuk xmau kasi dia masuk neraka, padahal masa dia hidup, dia memang rela masuk neraka dari bertuhankan apa yg dia katakan "tuhan yang tidak bermoral"
December 18, 2010 12:47 AM

Hady83 said...
Alangkah bagus kata2 selantang itu dapat jawab soalan bila dah mati. Too bad yang jawab hanyalah amalan, bukan kata2. Wow, kerana orang macam effi inilah serbanistas buleh berkenal2 antara satu sama lain. This blog is blessing in disguise dont you think so. It make those yang kurang agama lebih semangat nak dalami agama, motif untuk lawan hujah.

I hate and condemn liwat, tapi bab kutuk peliwat kaw2 tu aku tak setuju kerana kita belum tentu mati dalam iman dan mereka belum tentu mati sebagai peliwat. Boleh jadi sebelum mati mereka sempat taubat nasuha ke, kita yang perasan bagus ni habis pahala duk bagi kat dia bila kita kutuk dan umpat dia. Orang boleh berubah, tapi perbuatan itu tetap perlu dikutuk kerana dalam agama samawi semua mengutuk hubungan jenis.

Hope this is not trolling. Peace no war.
December 18, 2010 2:29 AM

Hady83 said...
Aiseh man, kalau Islam dinilai dari tindak tanduk penganutnya, maka aku yakin dah lama Islam berkubur atas muka bumi ini. Kemonlah, aku dulu pun macam tu, khalifah yang dijamin syurga itu semua mati kena bunuh, cucu kesayangan nabi pun dibunuh, apa kejadahnya orang arab ni, dah hidup zaman nabi pun masih jahat lagi, dah dijamin syurga pun orang bunuh lagi.

Kita yang dah beribu tahun selepas kewafatan nabi ini tak payah nak katalah, memang jahil sejahil2nya lah.

Iblis jadi iblis bukan kerana dia tak mahu tunduk pada ALLAH, tapi dia cuma anggap dia lebih mulia dari manusia, tapi kita manusia yang tak sedar diuntung ni, tuhan kasi chance, sejahat2 iblis, dia tak pernah ingkar dari sujud pada tuhan, tapi manusia ni seumur hidup tak pernah sujud pada tuhan pun tak bertukar rupa macam iblis.

Siapa yg tahu kisah nabi ketika hendak wafat, nabi kita mintak agar balasan bagi umatnya ditangguh hingga kiamat. Justeru, perlekeh lah tuhan sesuka hati, nothing will happen, at least not in this world i guess.
December 18, 2010 2:43 AM

Hady83 said...
Itulah mau cakap, jangan nilai Islam berdasarkan penganutnya sahaja. Nabi pesan ikut Quran dan sunnah, dan cara sahabat2. Cakap banyak pun tak guna dengan orang yang tak ada schemata ni. Yang jelas nampak orang islam ramai yang jahat, so what? Kena lantik nabi baru ke? Kena ada kitab baru ke? Islam tu dah lengkap, cuma salah kita tak mahu mengaji, bila dah dah tak tahu mula merapu, hujah hukum dengan hujah akal sampai bila pun tak akan menang. Pasal manusia ini memang sifatnya begitu, dah ada nabi depan mata, demand nak tengok tuhan pulak. Selagi nyawa dikandung badan, selagi itu cari helah nak lari dari ketetapan hukum.

Semua itu hidayah, bapa saudara nabi pun mati dalam kekufuran, apa jaminan kita mati dalam iman? Kita ni cuma sempat tgk apa yang didakwa peninggalan nabi saja, lagi lah tipis peluang nak mati dalam iman, sedangkan yang bela nabi sejak kecil pun mati dalam kekufuran. Tugas kita cuma sampaikan, tapi yang tentukan ia sampai ke hati, itu adalah tugas tuhan. Dia nak kata tuhan tak adil ke apa lantak dia lah, dia nak sembang dengan tuhan sebelum dia kena timbang amalan tu pun lantak dia. Nabi semua menangis dan menggigil ketakutan, dia pulak ada hati mahu sembang dengan tuhan. Lawak ke ape ni?
December 18, 2010 3:10 AM

Hady83 said...
Nak hamba juga? Zaman melayu melaka dulu banyak kot, situ hamba sini hamba, tapi as pronoun je kot...as far as i know, hamba ni wujud sebelum islam lagi, islam datang, tapi tak mansuhkan terus sistem perhambaan, seperti mana tak haramkan terus minum arak...arak dah jelas haram dalam Quran, tapi bab perhambaan ini, kurang jelas, tuhan tu bodoh ke? tentulah tidak...dah jelas sebut kewajipan solat dan puasa pun orang masih tak ikut...bagi yang kaji islam betul2, pasti akan jumpa macam mana islam tidak menyokong perhambaan, again i said, its not clearly stated in the Holy Quran, so kena kaji sikit, gunakan otak dengan bijak. Arak, judi, zina, syirik tu jelas haram dalam quran, tak perlu kaji pun dah boleh tahu haram tapi masih diteruskan. Lebih2 lagi pasal perhambaan yang kurang jelas ini, lagilah senang bagi orang yang kurang faham mengeksploitasi dan putar belit fakta. Well im not falling for that.

Hamba bukan dilahirkan hamba, tapi manusia yang jadikan hamba, slave traders, tawanan perang, tak mampu bayar hutang, dan kerana melanggar perjanjian dan sebagainya. Islam tak menghalang perhambaan secara mutlak, kenapa? tak lain tak bukan demi membezakan perhambaan dalam islam berbanding bukan islam, nak sentuh pasal boleh setubuhi hamba tanpa nikah? silakan, kalau ada 500 hamba, kalau mampu, setubuhi jelah, go on then. tapi ingat, hamba ada hak2 yg telah ditetapkan oleh Islam dan jangan melanggar hukum syarak. Lepas ini jangan suka2 mengaku jadi hamba pada bf kerana nak buat seks tanpa nikah pulak. bab aurat hamba dengan tuan tu hanya pusat dan lutut, kejam ke islam ni? bagi yang cetek agama mmg kata kejam.
December 18, 2010 3:33 AM

Hady83 said...
To gays penah buat hubungan jenis, taubatlah...solat pun tak guna bro...kerana tidak diangkat amalan mereka yang solatnya tidak mampu mencegahnya dari melakukan kemungkaran...maksudnya adalah...walau lu solat 5 waktu xpenah tinggal, baca quran tiap2 hari, haji selang 5 tahun, puasa xpernah tinggal, zakat selalu bayar...sia2 je bro...pahala tu ada, kalau dibuat dengan betul, sah memang sah jika ikut semua hukum fekah, tapi pahala itu di kiv dulu bro...hinggalah lu taubat nasuha...taubat tu bukan ckap je aku nak taubat, tapi taubat adalah berhenti serta merta dan berazam tak mahu buat lagi bro...

Maybe orang luar respek lu bro, waa..gay ini solat puasa mantap beb...well, sorry to say, pahala itu tidak dikira dalam catatan lu bro...tergantung jelah semua amalan tu...seperti tidak diterima solat orang yang pada masa yang sama suka berzina...solatnya sah, cuma pahala tidak masuk buku...what im saying here is...i dont condemn you as a person but i condemn your decision to become gay.

Gathers all gays in the world, give them a kingdom consisting of all gays...in 60-70 years after that, you only see old gays, no wife, no children, and they will be perished due to no more newborn babies as they all cant produce childrens...thats why it is called luar tabii..sex orientation that leads to the extinction of the mankind...
December 18, 2010 3:57 AM

Hady83 said...
Dah baca kat tuiter dia, betapa dia heran kenapa orang ramai komen. Well, dah nak sampai 200 komen per entri tu...well done commenters...
December 18, 2010 4:09 AM
  
Hady83 said...
Liwat mmg dosa besar, tapi ada lagi lebih besar, iaitu riba, seringan2 dosa riba adalah ibarat bersetubuh dengan ibu kandung sendiri. So jauhi riba...sedap mengata orang itu ini, riba buat jugak tapi xsedar dosa pun xkurang hebat.

Btw, pasal solat tu, sekali tinggal dengan sengaja, 80 tahun kena siksa dalam neraka. Sehari akhirat=1000 tahun dunia. 80 tahun akhirat= 29 200 000 tahun dunia, masalahnya adakah setahun akhirat itu juga 365 hari?

Jangan perlekeh solat, satu waktu tinggal dengan sengaja, dekat 30 juta tahun kena azab tu...kalau setahun xpenah solat langsung? 53. 29 trillion tahun dunia.
December 18, 2010 4:32 AM

Hady83 said...
Effi bukan gay, dia pun tak mahu jadi gay, cuma dia nak kata dia tak suka orang kondemn gay dan diskriminasi gay...mentang2 orang tu gay, semua pandang buruk, patutnya pandang buruk pada perangai gay itu cukuplah, tapi bab lain mereka sama macam orang normal...tapi mmg susahlah mereka nak paham orang benci perbuatan itu, dan kadang2 terover sampai benci segenap aspek orang itu...effi kata dia ramai kawan gay yg lebih baik dari yg straight..baik dalam erti kata, tak kutuk org, tak kacau orang, tak maki orang...ok fine!!! itu antara definisi baik bagi dia...baik bermakna hidup tak menyusahkan orang...aku buat hal aku, ngko buat hal ngko...

Sama jugak macam orang tak solat tapi baik..baik dalam erti kata sesama manusia...tapi dengan ALLAH..paham2 sajalah..then ada orang kata, hal dia dengan tuhan itu hal dia...tuhan maha pengampun...ya mmg betul...dosa penuh langit dan bumi pun tuhan buleh ampun..selagi mana dosa itu tidak dibangga2kan...dan dia betul2 menyesal dan berazam tak nak buat lagi..

Sorry bro kaco blog ini, pasal aku suke blog ini..banyak info menarik yang ngko kongsi..dengan ayat dan komen yang mantop..mmg rugi sapa yang tak baca...aritu lu post video pasal mujahidin mati tu...serbanistas like this...aku tgk ulang2 sampai nangis...hahahaha...klu lu terok, lu xkan post bende itu aku rasa...
December 18, 2010 5:32 PM

Hady83 said...
Ajaran mana yang kata kena jadi baik dulu baru boleh seru orang buat baik? Inilah yang tertanam kat minda orang islam sekarang...bila nampak kemungkaran, ooo...aku xberani masuk campur, pasal aku pun jahat. Dalam islam, ianya ini macam, tak kira siapa bagi nasihat, selagi ianya betul dan kearah kebaikan, tetap dapat pahala..even gay tegar yang suruh orang solat pun dapat pahala..cuma perlu tahulah antara punca amalan tidak diterima, tak diterima kat sini bukan bermaksud pahala tak dicatat, cuma kena KIV dulu hingga kita bertaubat dari maksiat...

Mereka yang dah tahu haram, tapi diam, kerana anggap dia belum cukup baik untuk tegur..itulah sebodoh2 orang...semua orang buat dosa, kalau ikutkan, sampai mati pun kita tak boleh dakwah orang...kena jadi nabi dulu lah baru betul2 ada tauliah dakwah orang kot...nabi tak kata jangan percaya orang fasik, cuma nabi suruh selidik dulu...jangan terus percaya bulat2...tapi tak kan lah orang fasik kata mencuri itu dosa, liwat itu dosa, kita pun nak selidik, pasal itu dah jelas terang lagi bersuluh...

Kalau semua ambil sikap tak mahu tegur dan cegah kemungkaran...maka jadilah syaitan bisu.
December 18, 2010 5:53 PM

P/s: Aku dah agak dia xkan layan komen2 aku, pasal itu aku tak risau komen ala2 serbanistas... well, aku bukan nak dakwah dia, tapi nak kongsi pendapat dengan pembaca saja...

12 comments:

~hAKim ZaiLAn~ said...

ni komen2 kat blog mana?hahah

Hady83 said...

kat blog dalam link tu lah...hehehe...

Hady83 said...

15 komen untuk entri tu sahaja...

~hAKim ZaiLAn~ said...

owh,tadi gamba xloading..link xnmpak..hahha..
memang perang sakan...hahhah

dabuldahi said...

asalkan jangan perang dengan parang dah.. go perang mulut go!!!

errr.. perang mulut??

Haris Khairuddin said...

ni perang keybod ni. mmg naik la trafik beliau..

~hAKim ZaiLAn~ said...

pandai dia kudakan agama ntok naikkan trafik ek..

Hady83 said...

Cara mudah naik kan trafik adalah provoke agama dan amalan yang diterima baik...tapi blog tu tidak perlu buat begitu pun..traffik dia memang lebih dari 5k sehari...cuma part dia merendahkan tuhan dan bertanya pasal Islam tu buat aku bengang sket...aku tau jawapan aku xkemas sangat...tapi daripada tengok saja...apa salahnya aku cuba...nak main quran hadis memang dia dah block awal2...dia bukan bodoh...in fact, dia terlalu cerdik, cuma kita buleh nampak camne orang yang belum diberi hidayah ni bercakap...huhuhu...

~hAKim ZaiLAn~ said...

tu la pasal..nmpaknya dia dah kumpl hujah dulu..pelik la ngan org camni..
kenapa la perlu jadi camtu..

Hady83 said...

Tak ada apa yang hairan pada masa skarang...dulu org bukan islam je kaji bukak quran utk hentam islam...bajet dengan baca translation tu dah buleh paham islam... pasti ada pulak golongan islam yang tolak hadis...nak pakai quran je...pasti ada pulak yg xmau pakai quran..nak pakai hadis saja..ada lagi yang quran hadis xmau pakai..nak pakai otak sendiri je...

Ramai orang anggap baca tafsir quran, dah mampu paham islam...baca terjemahan hadis, dah mampu faham islam...sedangkan golongan inilah yg dikatakan berguru dengan syaitan...kerana mereka suka2 hati buat andaian sendiri...

Itu pasal berani persoal rasional tindakan tuhan tu..huhuhu..

Breakeven said...

~ nasihat obie slow-slow ok..~

Hady83 said...

Dia dah melampau...azazil cuma bantah tuhan sekali terus jadi iblis...dia ni kalau kita baca komen2 dia, memang dah kategori gugur Islam tu...tak perlu lagi nak melayan..dengan tuhan pun dia xheran..apatah lagi dengan kita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...