Rakan Seperjuangan

Friday, November 19, 2010

Kebetulan yang mencurigakan?


Inilah yang kawan aku dapat apabila dia hendak deactivate(nyahaktifkan) akaun fesbuknya...suratan atau kebetulan kah ini? Katanya pasti ada hidden agenda(agenda tersembunyi) ni...

Aku rasakan bahawa ia tidak mustahil, apa yang kita boleh perkatakan tentang fesbuk yang menjadi laman web paling popular di mesia ni...hampir semua orang ada, termasuk aku, cuma aku dah cuba untuk tidak terlalu berkongsi maklumat kat situ kerana aku rasa ia macam satu agenda hendak memantau aktiviti umat islam..membogelkan umat islam, dan juga memecah belahkan umat islam..mmg ada org post video dakwah kat situ tapi lebih ramai yang post lagu2...

P/s: Gunakan internet dengan bijak.

5 comments:

myonyu said...

serius..ini yang bermain dalam fikiran saya slama saya selalu mengdeactivated akaun fb saye...sometimes..word2 dia mencurigakan..lau tak pecaya leh cube selalu...

Hady83 said...

Nak deactivate lebih mudah dari nak activate...setakat ni baru sekali deactivate...dekat 10x cuba...baru berjaya...word2 yg mencurigakan tu xperasan lah..pasal baru sekali deactivate...apepun fesbuk mmg ada hidden agenda...

AmenoWorld said...

Tahu takpe, why mention muhammad? mmg ada nama2 orang macam justine la etc.. tapi entahlah hahahhah malas nak fikir negatif. maybe muhammad tue general name yew bagi umat islam.. btw.. kalau terjumpa word macam Alquran rasa nya itu baru kita leh jadikan isu..

Hady83 said...

Biasalah...makin lama makin kurang sensitiviti orang islam...beberapa tahun lagi..keluar Al Quran pun mungkin orang tak ambil port kot...itu pasal entri ini namanya kebetulan yang mencurigakan...mungkin kerana kita kaitkan pengasasnya adalah seorang yahudi...dah tentu ada agenda tersembunyi...

Anonymous said...

Lovely tajam posting. Tidak pernah berpikir bahwa itu adalah ini mudah. Great job!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...